Grote Kerkstraat 23
HARLINGEN

Omschrijving

Verkocht: Grote Kerkstraat 23, HARLINGEN

Op de hoek van de Heiligerweg en de Grote Kerkstraat bevinden zich deze panden welke met elkaar zijn verbonden en door enkele bouwkundige ingrepen, uitstekend zijn voor een multifunctioneel gebruik.

Het object ligt in een doorgaande straat in het centrum van Harlingen, welke een beperkte winkelfunctie heeft en zich laat kenmerken door meerdere horecapanden. Er is sprake van een redelijke parkeerfaciliteit aan de openbare weg aan weerszijden van de weg.

Het object bestaat uit een winkelruimte op de begane grond met een bovenwoning, voorzien van een een inpandige opgang. Een uitpandige opgang is te realiseren. Geschikt als pand voor eigen gebruik en momenteel ook als zodanig in gebruik.

De begane grond is ingericht en in gebruik bij de eigenaar en dient als etalage voor bruidsmode. De bovenwoning is ingericht met woonkamer, woonkeuken en dakterras.

De buitenschil is in metselwerk opgetrokken en oorspronkelijk betrof het 3 panden welke zowel op de begane grond als de 1e verdieping met elkaar zijn verbonden. De verdiepingen onder het dak zijn eveneens met elkaar verbonden. Het dak is voorzien van pannen en bitumineuze dakbedekking. De wanden zijn steens uitgevoerd. De pui is van glas met onder de doorlopende verdiepingsvloer in de hoek de toegangsdeuren. De begane grond is voorzien van vloeren uitgevoerd in beton en de verdiepingsvloeren zijn uitgevoerd in hout.

Het perceel betreft een woon/winkelpand met raampartijen liggend op een borstwering. De bovenwoning in 3 lagen is verzorgd en goed onderhouden. Er zijn dekvloeren aangebracht welke een authentieke uitstraling geven De begane grond en de verdieping is voorzien van een goede en uitgebreide keukendeel. De begane grond heeft een niveauverschil van het ene pand in het andere. De elektra en de verwarmingsonderdelen zijn goed tot uitstekend.

Het woonhuis is ingericht met een fraaie badkamer, welke bereikbaar via de woonkamer en de begane grond is voorzien van een fraai toilet, welke momenteel gebruikt wordt voor bezoekers. Er zijn momenteel 3 slaapkamers alsmede een badkamer, aanwezig in het pand en er kunnen nog twee extra worden gerealiseerd.

Er is in de kap op een onderdeel sprake van enig asbest. Het kozijnwerk is grotendeels in hout uitgevoerd, met op de verdieping kunststof welke voorzien van dubbele beglazing evenals de dakvensters. Het glas bij de begane grond en de 1 e verdieping is in enkel glas uitgevoerd, dit in verband met de monumentale status. De 2e verdieping van het pand in de Grote Kerkstraat is niet afgewerkt en geeft het bestaande kozijn reden tot onderhoud cq vervanging. Deze ruimte dient nog te worden afgewerkt, evenals een zoldergedeelte in de langskap aan de Heiligeweg. Het pand is generaal in goede staat van onderhoud en in gebruik. Er is een royaal dakterras aangebracht, welke vanuit het keukendeel goed bereikbaar is.

Draagconstructie muren met spanten en houten liggers
Gevel metselwerk, binnenspouwblad, metselsteen
Interne scheidingen verplaatsbare separatiewanden en constructiemuren
Kozijnen/ramen hout, grotendeels enkele glasbezetting
Deuren stompe deuren in houten kozijnen
Vloeren beton, tegelafwerking in de toiletten en badkamer houten verdiepingsvloeren
Plafonds systeemplafonds met inbouwarmaturen, spuitwerk en gipsplafonds alsmede balkenplafond
Daken/dakbedekkingen bitumineus- en grotendeels met pannen gedekt

Staat van onderhoud, zowel binnen als buiten, is goed.

Het onder de bebouwing gelegen grondstuk is eigen grond met een totale oppervlakte van 244 m². er is een onbebouwd gedeelte 3x4 met een ontsluiting naar de openbare weg.
De winkelparterre is groot 110 m2 met toilet en keukengedeelte van 30 m2.

Technische voorzieningen en installaties:

- aansluiting op diepriool
- elektra- verdieping en begane grond gescheiden, gas- en wateraansluitingen
- verlichtingsinstallatie en plafond bij de begane grond moet nog aangebracht
- centrale verwarming:
• 2 x gasgestookte ketels Atag bouwjaar 2015
• radiatoren in de vertrekken van woongedeelte
• heater in de winkelruimte.
- de technische installaties maken een goed aangelegde en goed onderhouden indruk
- de begane grond en woongedeelte is installatie-technisch gesplitst met uitzondering van water.
- warm water d.m.v. ketels

Het pand is thans als winkelparterre en bovengelegen woonhuis in gebruik en leent zich uitermate voor een volledig bewoning en is gelegen op een uitstekende locatie.

Over dit object

Overdracht
Statusverkocht
Prijs€ 418.500 k.k.
Bouw
Bouwjaar1700
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte
Indeling
Woonoppervlakte350 m²
Perceeloppervlakte244 m²
Woning Inhoud1250 m³
Kamers6 (3 slaapkamers)

Locatie

Refresh to make it work.

Helaas

Dit object is niet meer beschikbaar

Bekijk ons gehele aanbod of voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Bel ons op 058-2155990 voor direct contact.

Gehele aanbod Contact opnemen