Swammerdamstraat 5
LEEUWARDEN

Omschrijving

Verkocht: Swammerdamstraat 5, LEEUWARDEN

Aan de oostkant van de stad, op een fraaie locatie met vrij uitzicht op het Dr. Zamenhoffpark, bieden wij deze JAREN '30 woning te koop aan. Deze woning biedt een gezellige, praktische indeling met 4 slaapkamers en is gelegen in een fijne, rustige buurt.
Royaal wonen op loop/fiets afstand van alle voorzieningen en de binnenstad van Leeuwarden

In de voortuin is het heerlijk vertoeven in het zonnetje en in de avond op het dakterras. Karakter en charme van een jaren ’30 woning zijn bewaard gebleven tijdens een reeks verbeteringen waar DUURZAAMHEID een grote rol heeft gespeeld.
In 2023 zijn de glas-in-lood ramen van de erker volledig gerestaureerd en in nieuw isolatieglas geplaatst.
De nieuwe hardhouten schuifpui en ramen van de erker zijn voorzien van HR++ glas, de originele jaren ’30 voordeur met een nieuwe luifel en bitumen maken het karakteristieke aanzicht compleet.

Het dak van het achterhuis is vernieuwd met hoogwaardige materialen zoals een zinken regenpijp, bitumen en isolatie met PIR-platen. Dit gaat niet alleen warmteverlies tegen, maar biedt ook extra bescherming. Rubberen terras tegels, de lichtkoepel, het bijbehorende hekwerk en de boeiboorden zijn vakkundig aangebracht, waardoor het nu een veilig en fijn dakterras is geworden.

Het raamkozijn en glas (HR++) van de keuken is tijdens deze verbouwing ook vervangen. Dit geldt overigens ook voor alle oude zachtboard plafonds waar moderne, brandveilige gipsplaat voor in de plaats is gekomen. Er zijn ook recent enkele dakvensters in het dakvlak, aangebracht welke voorzien van tripleglas en een oase aan lichttoetreding geeft op de zolderruimte waardoor er twee volwaardige slaapkamers zijn ontstaan. Er is zelfs een beperkte zolderruimte aanwezig.

Met een focus op duurzaamheid heeft de woning een reeks verbeteringen ondergaan die je portemonnee én het milieu ten goede komen. Denk aan HR++ glas op de begane grond en de eerste verdieping, een nieuwe hardhouten schuifpui met HR++ glas in de woonkamer, en acht zonnepanelen met een totaal vermogen van 3.240 Wp. Deze panelen werken samen met Enphase micro-omvormers, waardoor je eenvoudig kunt uitbreiden en profiteren van hernieuwbare energie. De woning is dus modern, maar ademt ook geschiedenis en karakter. Een nieuw kozijn in de keuken, glas in lood in isolatieglas welke onlangs is aangebracht in de bovenlichten van de erker aan de woonkamer. Misschien dat je het keukenblok zou gaan vervangen maar voor het overige is het pand up-to-date.

Een jaren ’30 huis is in originele staat niet heel energiezuinig maar de huidige bewoners hebben een hele grote stap voorwaarts gemaakt waardoor je kunt profiteren van duurzame energie waarbij karakteristieke elementen bewaard zijn gebleven.
De Swammerdamstraat 5 is meer dan een royaal huis; het is een belichaming van modern comfort, duurzaamheid en stijl. Deze unieke woning biedt niet alleen een plek om te wonen, maar een thuis om te koesteren. Mis deze kans niet om de trotse eigenaar te worden van deze instapklare woning. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek jouw toekomst in de Swammerdamstraat 5!

Bijzonderheden

- Vrij uitzicht
- De buitenzijde is onlangs geheel geschilderd.
- Volledig eigendom
- Goed geïsoleerd
- Groene omgeving
- Vier slaapkamers
- Een zolder met twee kamers
- Dakterras én een achterom
- Voorzieningen nabij
- Goede bereikbaarheid
- Laad station voor de deur

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

De verkoopinformatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Verkoper kan niet garanderen dat alle technische installaties voldoen aan de huidige NEN - norm. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Hellema Makelaars staat niet in voor de juistheid van de plattegronden en aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid. Aan deze presentatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Over dit object

Overdracht
Statusverkocht
Prijs€ 249.000 k.k.
Bouw
Bouwjaar1930
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte
Indeling
Woonoppervlakte116 m²
Perceeloppervlakte100 m²
Woning Inhoud430 m³
Kamers5 (4 slaapkamers)
Energie
EnergielabelC

Locatie

Refresh to make it work.

Helaas

Dit object is niet meer beschikbaar

Bekijk ons gehele aanbod of voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Bel ons op 058-2155990 voor direct contact.

Gehele aanbod Contact opnemen