Ibisstraat 3
LEEUWARDEN

Omschrijving

Verkocht: Ibisstraat 3, LEEUWARDEN

Familiehuis 'De Ibis'. Als je het hebt over een huis met veel emotie, historie en authentieke verschijningsvorm, dan zit je hier aan het juiste adres. De familie verhuisde in 1929 naar hun woning aan de Ibisstraat nummer 3.. Het is, samen met het huis ernaast, nummer 1B, de eerste bebouwing aan deze kant van de straat. Sinds de bouw is het in eigendom van de familie gebleven, overgegaan van vader op zoon. Er zijn hier en daar helaas wel wat authentieke elementen door de jaren heen verwijderd, maar er is gelukkig genoeg bewaard gebleven. Neem bijvoorbeeld de vestibule, het glas in lood of bijvoorbeeld het zomerhuisje in de tuin, genaamd 'Bernherne'. Ook beschikt de woning over zijn eigen waterput en een heuse binnensteeg.

De eigenaar vertelt: 'De straat is in de loop der jaren weinig veranderd. De bewoners wel: een tijdlang wonen er veel ouderen, nu zijn er weer meer jonge gezinnen en zie je spelende kinderen buiten. Vroeger woonde er veel leraren, het was een middenstandswijk. Veel mensen waren vriendelijk en beleefd; in deze straat namen de heren de hoed voor je af. Dat vriendelijke is altijd gebleven. Het is een hele stap uit een huis te gaan met zo'n persoonlijke geschiedenis. Want bijzonder is het wel, nog steeds te wonen in het huis waar al sinds het begin hetzelfde naambordje boven de brievenbus prijkt.

De indeling van de woning is als volgt:

Begane grond:
Royale entree met vestibule, geheel in prachtige jaren 30' stijl. Doorloop richting de hal, voorzien van kelder, toilet beneden en vaste trap. Doorloop naar zowel de keuken als de woonkamer. De royale woonkamer beschikt over genoeg ruimte voor een separate zithoek en een eetgedeelte. Er is verwarming door middel van radiatoren en een convector. Ook is er een gashaard, voor extra bijverwarming. Het plafond is 'zwevend' en hier onder zijn de balken te vinden. Aan de voorkant de prachtige erker met glas in lood. De dichte keuken is gedateerd en beschikt hier en daar over wat inbouwapparatuur. Vanuit de keuken is de bijkeuken bereikbaar, met toegang tot de binnensteeg.

Eerste verdieping:
De eerste verdieping beschikt over een overloop, welke toegang geeft tot 3 slaapkamers en een badkamer. De badkamer is voorzien van een douche, ligbad, wastafel, tweede toilet en een bidet. Ook geeft de badkamer toegang tot een zonnig balkon aan de achterzijde van de woning. De slaapkamer aan de voorzijde is de grootste, ook doordat de erker vanaf de begane grond naar de eerste etage doorloopt. Ook hier is het glas in lood nog zichtbaar.

Tweede verdieping:
Door middel van de vaste trap op de eerste etage is de overloop van de tweede etage bereikbaar. Deze is ruim en de ombouw zorgt er voor dat er veel ruimte is boven de kamers om te bergen. Er zijn nog 2 slaapkamers hier gesitueerd, voorheen zelfs 3. Een van de kamers is uitgebreid door middel van een dakkapel en beschikt over een vast bed. De andere slaapkamer is in de lengte en is erg royaal. Deze verdieping zit ook vol historie, zoals bijvoorbeeld het feit dat hier nog onderduikplekken zitten vanuit de Tweede Wereldoorlog.

Tuin:
De tuin bevindt zich aan de achterkant van de woning en is ook te bereiken via de zijkant van de woning. Het betreft een royale tuin, gelegen op het zuiden.

Bent u ook enthousiast geworden? Kom dan snel een keer in het echt langs om te kijken bij dit unieke object en vraag een bezichtiging aan!

Bijzonderheden
-Achterom via de zijkant van de woning.
- Binnensteeg gedeeld met de buren.
-Scholen voor basis en voortgezet onderwijs vlakbij.
-Gelegen op korte afstand van supermarkt, bakker, schouwburg, musea en winkels.
- Op loop en fietsafstand van het centrum.

De verkoopinformatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Over dit object

Overdracht
Statusverkocht
Prijs€ 375.000 k.k.
Bouw
Bouwjaar1929
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte
Indeling
Woonoppervlakte149 m²
Perceeloppervlakte216 m²
Woning Inhoud578 m³
Kamers6 (5 slaapkamers)

Locatie

Refresh to make it work.

Helaas

Dit object is niet meer beschikbaar

Bekijk ons gehele aanbod of voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Bel ons op 058-2155990 voor direct contact.

Gehele aanbod Contact opnemen