Bartlehiem 9
WYNS

Omschrijving

Verkocht: Bartlehiem 9, WYNS

Een fantastisch en uniek object, gelegen aan vaarwater in het prachtige Wyns, Bartlehiem. De brug in het dorp is hét symbool van de Elfstedentocht. De verkoper gaat na 37 jaar hun stulpje verlaten. ''De leeftijd doet ons besluiten om een andere locatie te kiezen, maar uiteraard weer aan de Dokkumer Ee.''

We nemen je graag mee in een verhaal zoals de verkoper het dagelijks ervaart:

''Het is ochtend, je wordt langzaam wakker, vogels van diverse soorten en maten strijden om het mooiste lied. Iedere ochtend hoor je een uniek concert. Het zonlicht piekt door het vele glas in de achtergevel en je wandelt naar het terras met een kop koffie in je hand. Je voedert een huisvogel uit de hand en geniet van overstekende fazanten.

De krant ligt op tafel, je slaat hem open en ziet verontrustende artikelen, over een oorlog, en diverse opiniepeilingen... Snel sla je hem dicht, vandaag even niet! Je gaat naar de badkamer, na een fijne douche trek je je kleding aan en samen lopen jullie door de tuin naar je insteek haventje aan de Ee. Onderweg zie je dat er heel veel bloemen en planten hun pracht blijven tonen. Enthousiast springen jullie in de sloep en samen varen jullie naar de overkant van de Ee voor een lange wandeling langs het water en door de weilanden.

Eenmaal weer terug, loop jij een beetje mijmerend door je huis, je hebt een grote extra ruimte, wat ga je daar mee doen? Ga je mensen deelgenoot maken van jouw prachtige plek door er een 'bed and breakfast' van te maken? Wil je misschien een atelier voor jezelf? zoals het nu ook in gebruik is? Of wil je de ruimte meer bij je huis betrekken voor als je kinderen of familieleden op bezoek komen?

Je loopt naar de garage, je hand glijdt over de motorkap van de oldtimer en er is ruimte voor nog meer voertuigen. Eerst maar weer terug naar de orde van de dag. Je besluit een broodje te gaan eten op het vlonderterras bij het tuinhuisje. De zon staat inmiddels hoog aan de lucht en je kan heerlijk genieten van haar warme stralen. Je hoort het kabbelende water en moeder eend dirigeert haar kuikens in een rechte lijn voor je langs. In de verte heeft een boot de wind vol in de zeilen en wanneer ze passeert knikt de schipper naar je en je weet van elkaar: veel beter dan dit wordt het niet.

Je staat voor een dilemma; maak je de touwen los van je sloep of pak je de oldtimer en ga je even naar Dokkum of Leeuwarden? Of ga je op de fiets één van de mooie routes van Trynwalden ontdekken? Je besluit thuis te blijven om lekker wat in de tuin te gaan rommelen en je ziet dat de "elektrische geit" het gazon zo strak als een biljardlaken houdt.

Omdat het nog lekker weer is zoek je voor het avondeten een plekje op het bestraatte, beschutte terras voor de woonkamer en overweegt of je naar het dicht bij zijnde eetcafé gaat of naar de nabij gelegen bierproeverij. En terwijl je daar zit, turend over de Dokkumer Ee, zakt de zon langzaam weg en laat een palet van kleuren achter in de lucht. Je hoort de roep van de tortelduiven die zich permanent gevestigd hebben in de boom achter je huis en je weet, de avond is begonnen.

Je gaat door de schuifpui je woonkamer in en doet de muziekinstallatie aan. Je nestelt je net als vanmorgen in je favoriete plekje, deze keer met een glas wijn in je hand. Om je heen kijkend glijden je ogen over de stalruiten, de balkenplafonds, de paneeldeuren en de ramen met roede verdeling met het uitzicht dat nooit verveelt. Dit oorspronkelijke stelpboerderijtje, waar de stenen vol verhalen zitten, heeft jou omarmd en biedt jou een thuis. Gelukzalig stap je in bed en je realiseert je dat morgen weer zo'n dag begint.

Door het raam zie je de maan en de heldere sterrenhemel, het is muisstil en je valt al snel in een diepe slaap. De krant ligt nog steeds op tafel, ongelezen...''

De indeling van de woning is als volgt:

Begane grond:
Bij binnenkomst in de entree zijn vrijwel alle ruimten toegankelijk. Ook is hier de meterkast en de garderobe te vinden. Zo kun je vanuit de entree richting de royale woonkamer lopen, met doorloop richting de galerie en het atelier. Ook is de dichte keuken bereikbaar, net als de slaapkamer en naastgelegen badkamer. In de slaapkamer is nog een royale berging te vinden.

Eerste etage:
De eerste etage is bereikbaar vanuit de woonkamer en vanuit de galerie. De eerste etage beschikt over in totaal drie zolderkamers en bergingsmogelijkheden.

Bijzonderheden:
- Eigen insteekhaven
- Schotel
- glasvezel-aansluiting met een betaling van € 15,- per maand.
- Sierbestrating
- CV-ketel 2022 (nieuw!)
- Dubbele garage.
- Leeuwarden en Dokkum op 10 autominuten afstand
- Zicht op de weilanden
- Tuin rondom, met verschillende terrassen en veel hoge en fraaie bomen
- Voor indeling zie bijgevoegde plattegronden

Over dit object

Overdracht
Statusverkocht
Prijs€ 795.000 k.k.
Bouw
Bouwjaar1935
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte
Indeling
Woonoppervlakte81 m²
Perceeloppervlakte3065 m²
Woning Inhoud517 m³
Kamers5 (1 slaapkamers)
Energie
EnergielabelG

Locatie

Refresh to make it work.

Helaas

Dit object is niet meer beschikbaar

Bekijk ons gehele aanbod of voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Bel ons op 058-2155990 voor direct contact.

Gehele aanbod Contact opnemen