Wester-Nieuwkruisland 15
KOLLUMERPOMP

Omschrijving

Verkocht: Wester-Nieuwkruisland 15, KOLLUMERPOMP

Aan de rand van het fraaie natuurgebied Nationaal Park Lauwersmeer in Noordoost Friesland, bevindt zich deze idyllisch gelegen karakteristieke woonboerderij genaamd “Rintjeshoek” (voormalige dijkwachterswoning) met garage c.q. schuur - paardenbak en paardenstal en overige bijgebouwen.
Met een eigen weg van ruim 250 meter en ruim een half hectare bos/tuin achter het huis is dit een ware oase van rust, ruimte en privacy.

De eigen weg ligt onderaan de slaperdijk, de eigen grond reikt tot boven op de dijk, dus de halve dijk behoort bij het grondstuk (ca. 400 meter lengte). De eigen weg is voorzien van worteldoek en gecertificeerd puin, zeer recent weer aangevuld, net zoals de 2 grote parkeerplaatsen. De toegang wordt afgesloten d.m.v. 2 gegalvaniseerde poorten. Bovenop de dijk, achter het huis, staat het enige “Contributiehuisje” van Nederland, een uniek gebouwtje. Dit behoort echter niet tot de opstallen van Rintjeshoek.
Rintjeshoek heeft deels een rieten dak (vervangen in 2011 en zeer recent, (2e week april 2018) weer opnieuw geschoren) en deels een pannendak, waarvan de oude dakpannen door originele dakpannen vervangen zijn in 2003.

Indeling van het huis:

Hal, gang, badkamer met ligbad-douche en vaste wastafel en toilet, bijkeuken met 2e toilet en wastafel en achteringang, werkkast, voorraadkast, waskamerkast, 2 ruime slaapkamers waarvan 1 met centrale verwarming (achterzijde huis) en een diepe kast ernaast en één met Kingsize waterbed (naast de woonkamer), een ruime woonkamer met open keuken (ca. 35 m2) en een nostalgische gaskachel, en een vaste trap naar de 1e verdieping met daar:
halletje, 3 grote slaapkamers, alle 3 met centrale verwarming. De benedenverdieping heeft houten vloeren waaronder door het hele huis schelpenisolatie, de 2e verdieping is geheel gestoffeerd. De bovenverdieping is in 2003 geheel verbouwd, optimaal geïsoleerd en voorzien van 2 draaikiepramen in slaapkamer 3 en 3 nostalgische dakkapellen in slaapkamers 4 en 5. In de achterste slaapkamer, nr. 5, bevindt zich een vlizotrap naar de bijkeuken beneden en dus naar de achteringang. In de bijkeuken bevindt zich de doorstroomboiler, welke zorg draagt voor alle warmwatervoorzieningen en voor de centrale verwarming. In de meterkast in de hal bij de hoofdingang bevindt zich teven een goedgekeurde en officieel aangelegde aansluiting voor krachtstroom.

Naast het huis aan de achterzijde bevindt zich het zgn. “Sylhok”: een grote blauwe schuur (ca. 6,5 bij 5,5 meter) met 2 verdiepingen, entree via kleine hal, de begane grond is in gebruik als opslagruimte en ruimte voor tuinapparatuur –en andere benodigdheden en werk- en klusruimte, en waarvan de bovenste etage in gebruik is als extra slaapruimte met 4 2-persoonsbedden, bereikbaar middels een vaste trap, direct rechts in het halletje. Deze schuur is op de bovenverdieping optimaal geïsoleerd, voorzien van een nieuw dak en uiteraard geheel voorzien van elektriciteit. De bovenverdieping heeft aan beide kopse kanten een grote openslaande deur met een raampje. Beneden zijn er 2 grote openslaande deuren als entree en ramen rondom. Aan- en afvoer voor water is tevens al doorgetrokken tot naast deze schuur, zodat hier op redelijk eenvoudige wijze nog uitgebreid kan worden.
Diepe achtertuin (ca. 5000 m2) met fruitbomen- en struiken en een schommel en een wip voor kinderen, een grote (blus)vijver en een ruime paardenbak met paardenstal (voor 2 paarden of 3 pony’s) en een gemetselde vuurplaats voor kampvuur en barbecue. Ruime voortuin met groot hondenhok en hondenren en een extra entree via een voetpad aan de voorzijde van het huis. Een apart toilet/bad/doucheverblijf (voormalig “Kalverhuisje”) met 2 douches + 1 zitbad, 3 vaste wastafels en 2 toiletten en centrale verwarming en een buitenaanrecht + extra buitenkraan. De watervoorziening voor dit badhuisje is aan/af te sluiten vanuit het huis.

Stookhut bij de voordeur, eveneens met een nieuw dak en nieuwe raampjes.
2 eigen parkeerplaatsen voor ca. 12 auto’s. Rintjeshoek is gelegen nabij het natuurgebied Lauwersmeer - Dokkum - Leeuwarden - Groningen.
Rondom het huis is overal onder de nieuwe bestrating drainage aangelegd, evenals bij het Badhuisje en het Sylhok. Het geheel is aangesloten op een beerput en vervolgens op een 10.000 liter IBA-tank (Individuele Behandeling Afvalwater), zodat alle afvalwater schoon op het oppervlaktewater geloosd wordt.
Momenteel is deze woonboerderij in gebruik als groepsaccommodatie/vakantiewoning, een recreatieve vergunning is afgegeven. Er zijn uitbreidingsmogelijkheden voor een mini-camping en trekkershutten en een extra bedrijfswoning (toestemming van de gemeente is reeds afgegeven), een bouwtekening is aanwezig. Uiteraard behoort bed & breakfast ook tot de mogelijkheden. Hier kan dus een ideale woon/werk situatie worden gecreëerd. De capaciteit bedraagt ca. 16 personen, afhankelijk van de groep, jaargetijde enz. Tevens kunnen de gasten gebruik maken van diverse workshops die door derden worden aangeboden.

In de vraagprijs is mede opgenomen alle inventaris (op een paar zaken na) en de goodwill en het klantenbestand evenals de website alsmede alle huidige vermeldingen op het internet, lopende contracten met tussenpersonen enz. Over lopende en toekomstige boekingen kunnen afspraken worden gemaakt. Op verzoek kan de eigenaresse de koper m/v gedurende een nader af te spreken periode op afstand begeleiden bij de bedrijfsactiviteiten of iets dergelijks.

Over dit object

Overdracht
Statusverkocht
Prijs€ 395.000 k.k.
Bouw
Bouwjaar1880
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte
Indeling
Woonoppervlakte250 m²
Perceeloppervlakte11120 m²
Woning Inhoud800 m³
Kamers6 (5 slaapkamers)

Locatie

Refresh to make it work.

Helaas

Dit object is niet meer beschikbaar

Bekijk ons gehele aanbod of voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Bel ons op 058-2155990 voor direct contact.

Gehele aanbod Contact opnemen