Nieuwebildtdijk 144

Nieuwebildtdijk 144
OUDEBILDTZIJL

€ 300.000 Kosten koper

Omschrijving

Ben je op zoek naar ruimte, rust en frisse lucht nabij de Waddenzee? Dan zit u misschien goed op de Nieuwebildtdijk!

Het is misschien wel een van de opmerkelijkste woonstraten van Nederland. Gelegen in het midden van een wijds landschap achter de drooggevallen kwelders van de Waddenzee. Een uniek natuurgebied op de scheidslijn van land en water, met daarin afwisselend eenvoudige dijkhuisjes, bedrijfsgebouwen en monumentale boerderijen. Een bont gezelschap van oorspronkelijke bewoners, kunstenaars en mensen waarbij vrijheid centraal staat.

Op een unieke locatie met vrij uitzicht over de landerijen is deze vrijstaande woning gelegen. Het object beschikt over grote bijgebouwen. De woning is in een oorspronkelijke staat en voorzien van een dubbele woonlaag en een souterrain.

Het woonhuis is dus in 3 lagen, waarbij er een slaapkamer en badkamer in het souterrain zit. Op de begane grond is een eetkamer en een voorkamer, alsmede een dichte keuken. Er zijn nog 3 slaapkamers op de eerste verdieping.

Er zijn grote aanbouwen (640 m2) aan weerszijden van het woonhuis. De doorloop is mogelijk vanuit het souterrain. Het object beschikt over een inpandig kantoor en een afzonderlijke garage, alsmede een vrijstaande berging. Graag verwijzen wij u naar de bijgaande plattegronden om een goed beeld van de daadwerkelijke grootte te krijgen.

Bijzonderheden:
- Opstalrecht € 12,91 op jaarbasis, grond: 960 m²
- erfpachtrecht lopende tot 31-12-2034 op perceel 1226 groot 1.290 m2 met een canon van € 451,50 op jaarbasis.
- Vloeren, begane grond: beton en hout en 1e verdieping: hout.
- Elektrische installatie: 4 groepen en een verdeling in de bijgebouwen.
- Daken van de bijgebouwen zijn asbesthoudend.
- verwarming middels gaskachels.
- warmwater middels boiler.
- Keuken met eenvoudig keukenblok.
- Toilet en doucheruimte in het souterrain.
- Woonkamer voor en achterkamer.
- Eigendomsoverdracht kan spoedig.

Oudebildtzijl:
Oudebildtzijl heeft meer dan 1000 inwoners. Er wonen veel jonge gezinnen en zijn er veel ondernemers gevestigd en er is een actief verenigingsleven. Na de tweede wereldoorlog ontvolkte het dorp door de opkomende landbouwmechanisatie. Niet-Bilkerts ontdekten de dijkhuisjes, de rust, het landschap en de ligging van het wad. Het begon een forensisch dorp te worden en kreeg in 1948 de dorpsstatus. Het dorp heeft een rijke historie, heeft een prachtige karakteristieke dorpskern en ligt aan de Oudebildtdijk met de karakteristieke dijkhuizen waarvan de lintbebouwing zich uitstrekt van Oudebildtzijl tot aan Harlingen.

Oudebildtzijl heeft een kleine dorpswinkel met postagentschap, een eetcafé, hotel, sportvelden, tennisbaan en een basisschool met peuterspeelzaal. Het dorp heeft tevens diverse aanlegsteigers en heeft verbinding met de Noordelijke Elfsteden vaarroute. Het nabijgelegen waddengebied is uniek en bied ruime wandelmogelijkheden. Op loopafstand vindt u de bekende buitendijkse polders, dit mooie kweldergebied is in de winter domein van duizenden ganzen die er overwinteren. In de zomer graast er vee op deze waddenkwelders, dit prachtige vogelrijke gebied heeft de status “Natuurgebied”. Onderhavige locatie is een voormalig aardappel sorteerbedrijf en al langere tijd uitsluitend in gebruik voor bewoning.

Aan deze presentatie kunnen geen rechten aan worden ontleend.
De verkoopinformatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Verkoper kan niet garanderen dat alle technische installaties voldoen aan de huidige NEN - norm. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden. Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld, veelal aan de hand van de door verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Dit geldt voor onder meer de opgegeven maten, oppervlakten, isolatie en ouderdom van technische installaties.

Toelichtingsclausule NEN2580.
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Over dit object

Overdracht
Statusverkocht
Prijs€ 300.000 k.k.
Bouw
Bouwjaar1935
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte
Indeling
Woonoppervlakte101 m²
Perceeloppervlakte2250 m²
Woning Inhoud3825 m³
Kamers6 (4 slaapkamers)

Locatie

Refresh to make it work.

Helaas

Dit object is niet meer beschikbaar

Bekijk ons gehele aanbod of voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Bel ons op 058-2155990 voor direct contact.

Gehele aanbod Contact opnemen