Doniawei 71

Doniawei 71
DAMWALD

€ 1.150.000 Kosten koper

Omschrijving

Wonen in één van de mooiste huizen in Noord Friesland aan een rustige weg, nabij alle voorzieningen. Dit unieke object beschikt over een fraaie tuin met terrassen en een veranda, welke een hoge mate van privacy biedt. De tuin is deels aan het water gelegen.

Het landhuis is gelegen aan een voorname straat in Damwoude op een markante plek. De verschijningsvorm is formidabel en imponerend en het mag duidelijk zijn dat er in hoge mate sprake is van woonoppervlak en comfort.

Het fraaie landhuis is door de jaren heen in de oude luister teruggebracht en is uitermate goed onderhouden en ingericht. Het object is onder moderne architectuur volledig gerenoveerd tot een zeer imponerend woonobject, waarbij uitsluitend eersteklas materialen zijn verwerkt. Daarbij is tevens een zeer hoogwaardig afwerkingsniveau gerealiseerd en vooral de ruimte efficiënt benut. Het object beschikt over een living van maar liefst m², een royale maar gezellige woonkeuken en middels een corridor naar het aanpalende bijgebouw, met zijn vele mogelijkheden. De inrichting is door Jan de Bouvrie gedaan en zijn stijl herkent u direct in het interieur.

Het landhuis is gerestaureerd met behoud van alle oude details en met volledige aanpassing aan de eisen van deze moderne tijd. Hierdoor is het tot een fantastisch comfortabel riant familie woonhuis geworden met de uitstraling van weleer en met alle voorzieningen van deze tijd. Het beschikt over goede isolatie, vloerverwarming, uitgebreide keuken, open haardpartij, studeerkamer, veel licht en ruimte. Er is vrijwel geen onderdeel in dit huis te vinden wat niet vernieuwd is. De begane grondvloeren zijn voorzien van vloerverwarming en dit is zelfs tot in de uitgebreide garage toegepast.

De indeling van de woning is als volgt;

Vestibule entree met openslaande deuren naar de hal met de garderobe. Vanuit de hal toegang tot de eetkamer en het kantoor alsmede het toilet en toegang tot de kelder. De serre heeft openslaande deuren naar het terras. Royale woonkamer met een dubbele toegang naar het achtergelegen terras alsmede een 2e eetkamer met doorgang naar de keuken en bijkeuken. Corridor naar het bijgebouw met aangebouwde veranda.

De verdieping is ingericht met 4 slaapvertrekken en 2 algemene ruimten welke divers bruikbaar zijn. De verdieping is ingericht met 2 badkamers en is er toegang tot de balkons aan meerdere kanten.

Er is in de kap nog een zolderberging bereikbaar, met een nok hoogte van 3.30 meter.

Enkele highlights van de woning:

- Villa uit 1921 met zeer veel karakteristieke elementen;
- De woning is volledig voorzien van dubbele beglazing en tot in detail afgewerkt. Het binnen- en buitenonderhoud kan dan ook getypeerd worden als; goed tot uitstekend.
- Ruime garage, die tot wel 8 auto’s kan bergen. Voorzien van een vliering en volledig vloer-verwarmd en mede voorzien van water, elektra en een elektrisch bedienbare deur.
- De gebruikersoppervlakte betreft; 345 m2, de overige inpandige ruimte betreft 209 m2 en de inhoud is maar liefst 2160 m3!

Er is op aanvraag nog veel meer informatie en beeldmateriaal beschikbaar. Daarnaast kan een bezoek aan dit object worden gerealiseerd. Wanneer u het pand heeft bezocht, zult u onmiddellijk verliefd worden. Dergelijke, uitzonderlijke objecten komen zelden aan de markt, dus grijp uw kans.

Deze informatie is door Hellema Makelaars met de nodige zorgvuldigheid samengesteld, veelal aan de hand van de door verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Dit geldt voor onder meer de opgegeven maten, oppervlakten, isolatie en ouderdom van technische installaties.

Over dit object

Overdracht
Statusbeschikbaar
Prijs€ 1.150.000 k.k.
Bouw
Bouwjaar1923
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte
Indeling
Woonoppervlakte345 m²
Perceeloppervlakte1790 m²
Woning Inhoud2160 m³
Kamers9 (4 slaapkamers)

Locatie

Refresh to make it work.

Contact met makelaar