West 34

West 34
BUITENPOST

Prijs op aanvraag

Omschrijving

De locatie ligt aan de rand van Buitenpost, dit dorp in de Friese wouden heeft ca. 6.000 inwoners. Buitenpost heeft een spoorwegstation aan de spoorlijn Groningen -Leeuwarden. In beide richtingen rijdt drie keer per uur een trein. Naast de basisscholen zijn er nog twee scholen voor voortgezet onderwijs: het Nordwin college, agrarisch vmbo onderwijs en het Lauwers College met vmbo, havo, vwo en gymnasium.
De woonboerderij is in 2003 volledig gerenoveerd waarbij veel tijd en geld is besteed aan isolatie en afwerking met oog voor detail.

Intern is destijds alles gestript en op traditionele wijze een nieuwe indeling gerealiseerd met o.a. alle installatiewerk opnieuw aangelegd. De woning heeft het energielabel B, indien nog zonnepanelen worden geplaatst kan het energielabel A verkregen worden. De woonboerderij is vanaf de doorgaande weg prima bereikbaar middels de beklinkerde oprit. Rondom de woonboerderij is ruim voldoende parkeergelegenheid en opslagcapaciteit.

Indeling woonhuis
In de zijgevel van de woonboerderij is een (hoofd) ingang gesitueerd die overigens weinig gebruikt wordt. In de Friese wouden wordt veelal gebruik gemaakt van de achteringang om binnen te komen. Via een hal komt men dan in de grote woonkeuken vanuit deze keuken is de hal bereikbaar met daarin de trapkast en een toiletruimte met wandcloset en gastenfonteintje. Aan de voorzijde ligt de zeer ruime woonkamer (ca. 4.40x9.00). in de kamer zijn veel raampartijen aanwezig en daardoor veel lichtinval. De wanden zijn afgewerkt met de (originele, donkerrode) lambrisering en bijverwarming middels een elektrische (open) haard. Naast de woonkamer zijn tevens twee slaapkamers van resp. ca. 2.80x4.40 en ca. 4.70x5.80. Op de benedenverdieping zijn nog 3 grote slaapkamers en een grote inloopkast. In dezelfde gang is ook de ingang naar de luxe badkamer (2.60x4.20) met twee grote wastafels, een ligbad, een doucheruimte en een tweede toilet met wandcloset. De royale woonkeuken (ca. 4.80x6.90) is voorzien van een luxe L-vormige keukenopstelling met o.a. een 5-pits inductiekookplaat met afzuigkap, 1,5 spoelbak, koelkast, vaatwasser en heteluchtoven.

Er is een plavuizen vloer met openslaande deuren naar het grote terras van ca. 40 m2. Via de keuken komt u in de grote bijkeuken van ca. 3.00x4.20. Verder zijn op de begane grond nog een kantoorruimte(ca. 3.30x4.00) en een wasruimte (ca.1.90x2.70) aanwezig. Op de eerste verdieping, te bereiken met een vaste trap, zijn nog 3 ruimten waar ook slaapkamers gemaakt kunnen worden.
Achter het woonhuis ligt een grote schuurruimte (ca.14.00 m.x18.00 m.) waarin een eigen toilet. De schuur is ingericht als timmerwerkplaats die verwarmd wordt door een heather op gas, ook is er krachtstroom (380 V) aanwezig. De werkplaats is vanuit het woonhuis en vanaf het erf middels een elektrische overheaddeur toegankelijk. Aan het woonhuis bevindt zich het rietgedekte stallencomplex (ca.9.00x12.00) dit gebouw is voorzien van elektriciteit en water. Er zijn 6 paardenboxen, de vloer is voorzien van klinkerbestrating. Achter deze paardenstal is een carport van ca. 70 m2.
Achter het woonhuis ligt ook de overdekte rijhal van (ca.21.00x43.00). Deze hal is bereikbaar via twee sectionaaldeuren en een loopdeur, ook van binnen uit bereikbaar. De rijhal heeft een eigen toiletgroep, spoelplaats, wasruimte en drie zadelkamers. Tevens heeft de hal een besproeiingsinstallatie. De grote kantine met bar bevindt zich op de eerste verdieping, door de aanwezigheid van veel raamwerk is er prima uitzicht op de rijhal. Achter op het erf staat een kapschuur (ca. 12.00x21.00) die dienst doet als opslagruimte.
Het erf
Vanaf de openbare weg leidt een oprit naar het woonhuis toe met vijf parkeerplaatsen, grenzend aan het grote terras. Rondom de boerderij bevindt zich de bloemrijke tuin met een beschut terras dat aan de keuken grenst. Vanuit de paardenstal loopt u zo de open rijbaan (ca.20.00x60.00) in, die deugdelijk omheind en voorzien van verlichting is. Het achterste deel (buitenbak) van het perceel bestaat uit omheinde grond met de traditionele pingo.

Extra info
• Oorspronkelijk bouwjaar ca. 1932 en gerenoveerd/verbouwd in 2003
• Totale woonoppervlakte: ca. 325 m² inhoud: ca. 980 m³
• Grenen kozijnen met eiken onderdorpel voorzien van isolatie ++ glas.
• Het houtwerk verkeert in prima staat van onderhoud en staat goed in de verf.
• Verwarming: cv gasinstallatie middels HR combi ketel (bouwjaar 2013)
• Vloerverwarming door het gehele huis.
• Aangesloten op alle benodigde nutsvoorzieningen, ook UPC kabel.
• Rechtstreeks aangesloten op het gemeentelijk riool.
• Door ligging aan de N355 zijn de uitvalswegen gemakkelijk en snel bereikbaar.
De mogelijkheden
De huidige bestemming is wonen met agrarische doeleinden , de gemeente is bereid om mee te werken aan een bestemmingswijziging, indien dit gewenst wordt. Door de ligging van de locatie zijn er meerdere invullingen mogelijk voor dit bijzondere complex.
• Zorg, begeleid wonen in combinatie met “zorgactiviteiten”.
• Bed- en breakfast
• Atelier
• Manege en rijschool
• Bouwonderneming
• Wonen/werken aan huis.
• Horeca
• Autohandel
• Caravan/boten stalling.

Bovenstaand verhaal is nog maar een summiere beschrijving van dit mooie geheel.

Over dit object

Overdracht
StatusBeschikbaar
PrijsPrijs op aanvraag
Aanvaardingin overleg
Bouwvorm
Soort woningwoonboerderij
Type woningvrijstaande woning
Bouwvormbestaande bouw
Liggingvrij uitzicht, open ligging
Indeling
Woonoppervlakte325 m²
Perceel oppervlakte30000 m²
Inhoud980 m³
Verdiepingen1
Begane grond
Aantal kamers8
Energie
Soorten verwarmingc.v.-ketel

Locatie

Refresh to make it work.

Contact met makelaar

Meindert de Graaf

Makelaar/Taxateur RT/RMT Wonen en BOG


mdegraaf@hellema.nl
0653333480